Урочисті заходи з нагоди випуску слухачів магістратури факультету № 1 відбулися у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Після отримання диплому 58 випускників, 19 з яких отримали дипломи з відзнакою, прибудуть до практичних підрозділів Національної поліції майже усіх областей України – Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Сумської, Полтавської, Херсонської та Черкаської. У кожного випускника за плечима вже є досвід практичної роботи.

З отриманням диплому магістра поліцейських поздоровили директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов, заступник начальника – начальник слідчого управління ГУНП В Харківській області полковник поліції Сергій Чиж, академік Національної академії правових наук України генерал-полковник міліції Олександр Бандурка та перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець.

Олексій Максимов передав привітання випускникам від голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, побажав їм успіхів та наснаги у службовій діяльності, а також зазначив, що знання, які здобули поліцейські, навчаючись в одному з провідних вишів нашої держави, стануть запорукою нових успіхів і досягнень, як у роботі, так і в особистому житті. Олексій Михайлович закликав поліцейських віддано захищати права і свободи громадян та ніколи не забувати якою ціною Україна відстоює власну державність.

Від імені начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області  генерала поліції третього рангу Олега Беха слухачів магістратури привітав заступник начальника і колишній випускник університету Сергій Чиж. Він зазначив, що в слідчих підрозділах Національної поліції чекають на фахівців, які отримали такий високий рівень освіти. «Перед поліцією стоїть багато завдань, головним з яких є боротьба зі злочинністю», – зазначив Сергій Антолійович.

Олександр Бандурка, звертаючись до присутніх, підкреслив, що відтепер, маючи в руках диплом про закінчення магістратури, кожний випускник може обіймати найвищі посади в правоохоронних органах України. Проте, вчитися та підвищувати свою кваліфікацію необхідно усе життя. «Ми завжди уважно слідкуємо за долею наших випускників, радіємо їх успіхам до здобуткам, – підкреслив Олександр Маркович. – Хочемо, щоб навіть після закінчення університету ви відчували себе частиною нашої великої університетської сім’ї і ніколи не забували девіз навчального закладу «Знання. Закон. Честь»».

Успіхів та нових здобутків побажав слухачам магістратури від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка перший проректор вишу Дмитро Швець. «В системі Міністерства внутрішніх справ України тривають реформи. І ви є їх частиною, – наголосив Дмитро Володимирович.  За допомогою тих знань, які отримали під час навчання, ви  успішно вирішуватимете усі завдання, які постануть перед вами під час служби».  

Слід зазначити, що, навчаючись у магістратурі, свій освітній рівень підвищували не тільки молоді поліцейські, які  нещодавно закінчили виш, але й працівники з великим досвідом практичної роботи, ті, хто обіймав керівні посади, хто брав участь в антитерористичній операції на Сході України та інші. Тож, отримання нових знань, підвищення власного професійного рівня для всіх слухачів – усвідомлена необхідність, щоб крокувати в ногу з часом й бути затребуваним державою та суспільством.  

Завершились урочистості виступами фахівців-кінологів кінологічного центру ГУНП в Харківській області зі службовими собаками, підрозділу карабінерів та підрозділу барабанщиць.

 

ВЗГ ХНУВС