У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся випуск працівників патрульної поліції, які пройшли первинну професійну підготовку на базі університету.

Присягу працівника поліції на вірність Українському народові склали 149 слухачів – представники Харківської, Полтавської, Донецької, Луганської, Сумської та Черкаської областей. Всі вони будуть нести службу в Управлінні патрульної поліції Харківської області. Чотири місяці слухачі опановували нову для себе професію поліцейського. Більшість з них (70%) мають вищу освіту. Це – колишні будівельники, інженери, медики, педагоги, менеджери, працівники міліції. Усі слухачі пройшли суворий відбір кандидатів на посади, склали необхідні випробування – тести з фізичної та психологічної підготовки, співбесіди з представниками правоохоронних органів та громадських об’єднань. Навчання зі слухачами проводили найбільш досвідчені викладачі університету та представники практичних підрозділів поліції.

Нове поповнення працівників Національної поліції України із закінченням курсів та складанням Присяги працівника поліції на вірність Українському народу привітали начальник ГУНП в Харківській області генерал поліції третього рангу Олег Бех, перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець, перший ректор навчального закладу, академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка, заступник начальника Управління патрульної поліції в Харківській області старший лейтенант поліції Олександр Гребенюк, батьки, рідні та друзі.

Непорушні та святі слова Присяги втілюють в життя тисячі наших співвітчизників. Вони захищають права та свободи громадян, в надважких умовах на Сході держави стримують агресора, залишаючись вірними Присязі навіть ціною свого життя. Після внесення Прапора університету присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв, полеглих у боротьбі за вільну, незалежну Україну, а також пам'ять усіх правоохоронців, які загинули, виконуючи службовий обов’язок, та поклали квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям.

Складаючи Присягу працівника поліції, випускники курсів первинної професійної підготовки пообіцяли сумлінно виконувати службовий обов’язок, захищати права та свободи громадян, завжди керуватися буквою Закону.

Звертаючись  з напутніми словами до правоохоронців, начальник ГУНП в Харківській області Олег Бех зазначив, що патрульні знаходяться на передовій усіх подій, які відбуваються у суспільстві. Вони першими виїжджають на виклик, першими стикаються з бідою, горем, несправедливістю, тож дуже важливо бути готовим надати допомогу людині, оперативно відреагувати. «Не маю жодного сумніву, що ви всі готові до цих випробувань, – підкреслив Олег Володимирович, – адже ви пройшли серйозну підготовку у стінах Харківського національного університету внутрішніх справ. Я дякую колективу університету за наполегливу роботу з людьми, які обрали таку непросту, але таку важливу професію».

Пам’ятати чому вчили викладачі, сміливо застосовувати набуті знання на практиці закликав поліцейських перший проректор університету Дмитро Швець. Академік Олександр Бандурка зазначив, що головне завдання правоохоронців – продовжувати реформи в правоохоронній системі України та слідувати девізу – служити та захищати! Заступник начальника Управління патрульної поліції в Харківській області Олександр Гребенюк наголосив, що вже завтра патрульні поліцейські приступлять до виконання своїх службових обов’язків.

Завершились урочисті заходи виступом карабінерів, підрозділу барабанщиць та музично-театралізованою композицією учасників художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС