Представники факультету № 2 (кримінальної поліції) Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали місто Барвінково Харківської області. На базі Барвінківської загальноосвітньої школи № 1 вони провели зустріч з учнями випускних класів загальноосвітніх шкіл міста. До молоді звернулися голова Барвінківської районної державної адміністрації Харківської області Володимир Ромах, голова Барвінківської районної ради Валентина Щолок, начальник відділу освіти Барвінківської РДА Наталія Коптєва, директор школи Сергій Черний. Вони подякували представникам університету за якісне навчання молоді та виховання у них почуття національної гідності, любові до своєї держави та гордості за український народ, а також зазначили, що напередодні випускних іспитів та складання ЗНО для учнівської молоді питання вибору майбутньої професії є надзвичайно актуальним і такі зустрічі допомагають молоді визначитися у житті.

Курсанти презентували школярам університет та факультет № 2, на якому вони навчаються і на якому готують фахівців для підрозділів кримінальної поліції Національної поліції України. Випускники факультету працюють у підрозділах карного розшуку, боротьби з незаконним обігом наркотиків, у сфері захисту економіки та інших оперативних службах. Слід зазначити, що ті, хто добре знають іноземну мову, працюють в підрозділах Інтерполу та беруть участь у миротворчих місіях ООН. Декан факультету підполковник поліції Сергій Бортник запропонував учням обрати гідну справжнього чоловіка професію – професію поліцейського.

Завершилася зустріч виступом колективу художньої самодіяльності університету під керівництвом начальника відділу соціально-гуманітарної роботи Наталії Машніцької.

ВЗГ ХНУВС