Харківський національний університет внутрішніх справ гостинно відкрив свої двері для майбутніх абітурієнтів, запросивши всіх бажаючих на День відкритих дверей. Сьогодні спеціальності, за якими готують фахівців для підрозділів Національної поліції України, презентував факультет № 3 – превентивної діяльності. Як зазначив проректор університету підполковник поліції Михайло Бурдін, цей факультет більше за інші зорієнтований на щоденне надання сервісних послуг пересічним громадянам, адже на факультеті готують дільничних інспекторів поліції, фахівців ювенальної превенції, які працюють з неповнолітніми. Цього року вперше відбудеться набір майбутніх фахівців для кінологічної служби. Михайло Юрійович розповів молоді про вимоги вишу до вступників, які сертифікати із ЗНО необхідно мати, щоб навчатися на одній із спеціальностей. Він також підкреслив, що для майбутнього поліцейського важливою умовою є фізична підготовленість та психологічна витривалість. Тож, усі абітурієнти обов’язково складатимуть залік з фізичної підготовки, проходитимуть медичну комісію та творчий конкурс.

Проректор університету Олександр Грищенко розповів майбутнім абітурієнтам про матеріально-технічну базу вишу, про умови навчання та проживання. Він зазначив, що університет має потужний аудиторний фонд, спортивний комплекс, медико-санітарну частину, мережу кафе та їдалень, власний автопарк та багато інших служб, які забезпечують життєдіяльність вишу.

Проректор навчального закладу Анатолій Клочко підкреслив, що курсанти та студенти Харківського національного університету внутрішніх справ мають усі необхідні умови як для навчання, так і для змістовного дозвілля. Багато курсантів та студентів – переможці різних конкурсів, за гарне навчання та активну наукову роботу відзначені грамотами, подяками, отримують заохочувальні стипендії Харківської обласної державної адміністрації, Президента України тощо. В університеті працює багато спортивних секцій. Серед молоді вишу багато спортсменів, які захищають честь не тільки свого навчального закладу, але й України на всеукраїнських та міжнародних змаганнях різного рівня. На громадських засадах працює Університет культури, в рамках якого відбуваються різноманітні творчі та культурні заходи. Молодь відвідує театри, виставки, зустрічається з видатними митцями сучасності, цікавими особистостями, знайомиться з Харковом та його історією, подорожує та багато іншого. Заступник декана факультету Григорій Джагупов запросив школярів на навчання до університету.

Концерт, підготовлений курсантами третього факультету, переконав всіх присутніх у тому, що за формою поліцейського приховується творча особистість.

ВЗГ ХНУВС