Вийшла друком монографія «Принципи бюджетного права України», авторами якої є завідуюча кафедрою правового забезпечення господарської діяльності Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Ольга Гетманець та доцент цієї ж кафедри Дар`я Коробцова.

У монографії аналізуються нормативно-правові акти у сфері правового регулювання бюджетних відносин. Розглянуто доктринальні підходи щодо розуміння принципів права, зміст та значення загально-правових та фінансово-правових принципів, а також ключові категорії бюджетного права – система бюджетного права, бюджетна діяльність, бюджетні правовідносини. Досліджено сутність інституційних принципів бюджетного права і визначені напрями удосконалення бюджетного законодавства з метою забезпечення ефективності в законності бюджетної діяльності, бюджетного процесу і міжбюджетних відносин.

Висвітлюються проблеми правового регулювання бюджетних правовідносин, принципи бюджетного контролю та відповідальності за порушення бюджетного законодавства. На основі аналізу вітчизняного бюджетного законодавства сформульовано низку теоретичних положень і практичних рекомендацій.

Монографія може бути корисною для викладачів юридичних навчальних закладів і факультетів, аспірантів, студентів, а також для працівників органів державної влади, фінансових органів, органів місцевого самоврядування та інших суб’єктів правозастосовної діяльності.

ВЗГ ХНУВС