Представники Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції «Проблеми застосування інформаційних технологій правоохоронними структурами України та вищими навчальними закладами зі специфічними умовами навчання».

Доповіді на конференції було поділено за трьома секціями: науково-методичні, нормативно-правові та програмно-технічні аспекти застосування інформаційних технологій у практичній діяльності поліції; проблеми застосування спеціальної техніки та програмно-технічного забезпечення у практичній діяльності поліції; науково-методичні та програмно-технічні аспекти застосування інформаційних технологій у навчальному процесі.

Під час пленарного засідання конференції із своїми науковими доповідями виступили курсанти 1-го курсу факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ рядові поліції Маргарита Бобонець та Катерина Кириченко. Вони доповіли учасникам конференції про результати досліджень щодо особливостей використання працівниками Національної поліції та правоохоронних спецпідрозділів України відеокамер, у тому числі нагрудних відеореєстраторів. Дослідження були проведені під керівництвом старшого викладача кафедри кібербезпеки факультету № 4 майора поліції Олексія Рвачова.

За підсумками роботи міжнародної конференції учасники констатували, що однією з головних проблем у сфері застосування інформаційних технологій в діяльності правоохоронних структур України є потреба у фахівцях-аналітиках для Національної поліції України. У тому числі, для роботи у поліцейських ситуаційних центрах. Фахівці повинні мати знання та досвід щодо використання спеціалізованого програмного забезпечення типу «безпечне місто», моніторингу соціальних комп’ютерних мереж, аналізу та прогнозування стану злочинності у регіоні. Також потребує покращення стану забезпечення органів та підрозділів Національної поліції України та вишів зі специфічними умовами навчання сучасними засобами зв’язку.

Захід відбувся на базі Львівського державного університету внутрішніх справ за участі представників правоохоронних органів Львівської області (Головного управління Національної поліції у Львівській області, Управління патрульної поліції у м. Львові), науковців як із Західної України (Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України, Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету імені І. Франка, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного), так і з Східної України (Харківського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи» та Харківського національного університету внутрішніх справ), а також за участі закордонних вчених (Вищої школи маркетингового управління та іноземних мов у м. Катовіце (Республіка Польща)). Представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли дистанційну участь у роботі конференції за допомогою Інтернет-зв'язку.