Слухачі магістратури 2 курсу факультету № 6  Харківського національного університету внутрішніх справ під керівництвом доктора юридичних наук, професора Тетяни Колєснік, кандидата юридичних наук, доцента Аліни Чорної відвідали судові засідання в Господарському суді Харківської області.

Слухачі отримали можливість побувати на кількох судових засіданнях, які знаходяться у провадженні суддів Олексія Бринцева та Миколи Шатернікова. Розглядалися справи про банкрутство, про визнання недійсним договору, про іпотеку.

Після першого судового засідання, яке проводилося в режимі он-лайн, Олексій Бринцев поспілкувалася зі студентами та розповів про внесені зміни до Господарського процесуального кодексу України, відзначив проблемні аспекти чинного законодавства. Як зазначив Микола Шатерніков, робота юриста вимагає постійного підвищення власного рівня кваліфікації, а відвідування судового засідання – це корисний досвід для майбутніх юристів.

Магістри залишились у захваті від відвідування судових засідань, адже отримали для себе багато цікавої та корисної інформації.

ВЗГ ХНУВС