Інструктивне заняття щодо дотримання Правил дорожнього руху для працівників університету, які керують транспортними засобами, та учасників дорожнього руху провели проректор університету Анатолій Клочко, доцент кафедри соціології та психології факультету  № 6 Юрій Александров та доцент кафедри тактичної та тактико-спеціальної підготовки факультету № 3 майор поліції Микола Котелюх.

Проректор університету Анатолій Клочко акцентував увагу присутніх на чіткому дотриманні дисципліни та законності, транспортної дисципліни. Він навів приклади надзвичайних подій та їх наслідків, а також наголосив, що неприпустимо керувати автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Кожний працівник, слухач або курсант університету має бути взірцем для інших не тільки під час служби, але й у повсякденному житті, повинен дотримуватися Закону України «Про Національну поліцію», наказів та вказівок МВС України, Правил дорожнього руху України, заходів особистої безпеки.

Доцент кафедри соціології та психології факультету № 6 Юрій Александров навів статистичні дані щодо скоєння дорожньо-транспортних пригод в Україні та на Харківщині, зокрема, детально проаналізував типові причини, через які виникають дорожньо-транспортні пригоди. Серед них – керування транспортним засобом у стані сп’яніння, у хворобливому стані, у стані стомлення, перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції та увагу.

Микола Котелюх нагадав присутнім положення Правил дорожнього руху, що стосуються прав і обов’язків водіїв механічних транспортних засобів, існуючих заборон та порядку дій у випадку причетності до ДТП.

Під час заняття присутнім були продемонстровані відеоматеріали.

ВЗГ ХНУВС