Шановні друзі!

Щиро вітаю вас із нагоди 100-річчя підготовки у Харкові кадрів для системи правоохоронних органів.

Починалося все з невеликих курсів, пунктів підготовки, школи міліції. Сьогодні продовжувачем славних традицій є багатотисячний колектив Харківського національного університету внутрішніх справ.

Мені випала нагода особисто побувати у березні 2016 року у вашому навчальному закладі і я з упевненістю можу сказати, що сьогодні це один із найбільш потужних науково-навчальних центрів, який заслужено посідає провідні позиції у системі української вищої освіти.

Особлива творча атмосфера Університету сформувалася завдяки колективу талановитих учених і викладачів. Багаторічні традиції, сучасна матеріально-технічна база, використання інноваційних технологій у навчальному процесі стали запорукою вашої ефективної роботи.

За роки незалежності України колектив Університету сприяв становленню цілої плеяди державних і політичних діячів, відомих вчених, визначних керівників правоохоронних органів, підготувавши понад 40 тисяч висококваліфікованих спеціалістів. Ваші випускники успішно працюють в органах та підрозділах поліції, роблячи вагомий внесок у боротьбу зі злочинністю, на високому професійному рівні виконують службові обов’язки в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування. Диплом університету став справжнім «знаком якості», бажаним для тисяч молодих людей із різних регіонів країни.

Із великим задоволенням хочу відзначити значиму роль працівників, слухачів та курсантів Університету у забезпеченні правопорядку на території Харківської та інших областей, припиненні спроб антиукраїнських елементів вчинити сепаратистські та інші протиправні дії в 2014 році і подякувати за безмежну відданість українському народу та професійну підготовленість.

Напередодні ювілею висловлюю глибоку вдячність всьому особовому складу Харківського національного університету внутрішніх справ за служіння справі охорони правопорядку, педагогічну майстерність, професіоналізм, внесок у розвиток юридичної науки, підготовку і виховання майбутніх поколінь вартових Закону, на яких покладено виконання благородної і складної місії – захист громадського порядку, спокою і безпеки співвітчизників, миру та злагоди у суспільстві.

Прийміть щирі побажання міцного здоров’я, благополуччя, натхнення та нових творчих успіхів.

Слава Україні!