Шановні колеги! Друзі!

Правоохоронні органи України пройшли складний і тернистий шлях. Їх витоки – у буремних роках Української революції, коли у різних регіонах  Української Народної Республіки були створені перші загони охоронців громадського порядку і почалася підготовка кадрів для них. Але особливий інтерес для мене, як Міністра внутрішніх справ України, представляють ті сторінки історії правоохоронних органів, які присвячені становленню нової поліції  на базі  Харківського національного університету внутрішніх справ. Саме тут було створено «харківський стандарт» підготовки поліцейських нового зразка і кадри поліції готувалися і готуються й зараз не тільки для Харківщини, але й  для інших областей України, зокрема Донеччини та Луганщини. У цьому процесі багато цікавого, нового – причому і у сенсі узагальнень минулого, і у сенсі пропозицій щодо покращення нашої спільної роботи. Важливо, що усе це не є абстрактним, відірваним від «окопів», а спирається на досвід, накопичений фахівцями університету та правоохоронцями мого рідного міста Харкова.

Актуальність питання підготовки кадрів Національної поліції обумовлюється  істотним підвищенням інтересу суспільства до діяльності органів, що забезпечують правопорядок в державі. Це пов'язано, передусім, з тими військово-політичними подіями, які відбуваються в Україні протягом останніх майже 4-х років,  агресією Росії, активізацією дій щодо проведення терористичних актів та інших елементів гібридної та негібридної війни на території нашої держави.  Це корелюється також з непростим  процесом політичних, соціально-економічних і правових реформ, які  проводяться  нині в Україні.

Разом із вами ми визначили нові пріоритети подальшої роботи – створення безпечного середовища для життєдіяльності кожної людини і громадянина, підтримання публічної безпеки та порядку, протидія злочинності. Цим повинні керуватися всі: і викладачі, і курсанти, і поліцейські. Щиро поздоровляю вас зі знаковим ювілеєм! Бажаю і надалі бути флагманом у підготовці кадрів для Національної поліції України!