Шановні друзі!

Вітаю вас зі 100-річним ювілеєм підготовки охоронців правопорядку у місті Харкові.

За ініціативи українських національних сил 30 листопада 1917 року на Харківщині були створені перші підрозділи Вільного козацтва, які розпочали навчання на короткострокових курсах та взяли на себе відповідальність за безпеку громадян і держави та охорону громадського порядку. Вони були першими, хто підняв прапор боротьби зі злочинністю.

Процес теперішньої реорганізації правоохоронних органів неможливий без ретельного аналізу помилок та здобутків минулого. З роками змінювалися форми й методи підготовки кадрів правоохоронців, однак завжди незмінною залишається роль нашого міста у цьому процесі.

Харківський національний університет внутрішніх справ – один із найбільш потужних науково-навчальних закладів, який заслужено посідає чільне місце у системі української вищої освіти.

Упевнений, що від вашої активної життєвої позиції та підтримки етапів реформування значною мірою залежить європейське майбутнє нашої країни. Ми очікуємо від колективу університету нових успіхів у справі підготовки кадрів для Національної поліції, виховання патріотів, відданих синів України.

Бажаю усім вам міцного здоров’я, мирного неба, щедрої долі та плідної діяльності на благо нашої Вітчизни.

Слава Україні!