Фінальна зустріч щорічного конкурсу колективів художньої самодіяльності Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася у новому концертному залі Харківської філармонії. Нагадаємо, що за результатами конкурсу, який проходив в університеті, не вдалося визначити переможця, адже команди, які представляли факультет № 3 (підрозділів поліції превентивної діяльності) і факультет № 6 (права та масових комунікацій), отримали від журі однакову кількість балів – по 485. Щоб визначитися, хто ж найкращий, було вирішено провести додатковий конкурс між факультетами.

Забігаючи наперед, можна з упевненістю сказати, що це, скоріш за все, були не змагання, а повноцінний, дуже яскравий і незабутній концерт, який справив враження не тільки на курсантів і студентів, які вболівали за своїх однокурсників, але й на членів журі.

Учасників фінальної зустрічі конкурсу від імені ректора Харківського національного університету внутрішніх справ генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка  привітав перший проректор навчального закладу підполковник поліції Дмитро Швець. Він побажав конкурсантам яскравих виступів і, звичайно ж, перемоги.

Відкрив концерт зведений хор Харківської філармонії та університету. Символічно, що напередодні Міжнародного дня студентів, який відзначається 17 листопада, і до якого було приурочено конкурс, у виконанні хорового колективу прозвучав студентський гімн – Gaudeamus igitur. Згодом у концертній програмі звучали пісенні шлягери відомих виконавців світу, виконувалися хореографічні композиції, серед яких були і український гопак, і запальні танці Грузії, бальні танці, сучасна хореографія.

За словами директора – головного диригента Харківської філармонії і за сумісництвом (на громадських засадах) ректора Університету культури  Харківського національного університету внутрішніх справ Юрія Янка,  виступи деяких конкурсантів були настільки яскравими та професійними, що Юрій Володимирович серйозно замислився над тим, щоб надати молодим талантам можливість виступити у філармонічних концертах.

За результатами фінального змагання рішенням журі І місце було присуджено художньому колективу, який представляв факультет № 3, а гран-прі дісталося факультету № 6, який зібрав найбільшу кількість балів. Друге, третє та четверте місця посіли відповідно команди факультетів слідства, кримінальної поліції та кіберполіції.

 

ВЗГ ХНУВС