До Харківського національного університету внутрішніх справ завітав керівник Дружини кіберзахисту при Союзі Оборони Естонії (Estonian Defence League’s Cyber Unit) Андрус Падар (Andrus Padar).

Під час свого візиту до університету представник Естонської Республіки зустрівся з керівництвом університету та факультету № 4 (кіберполіції), з якими обговорив можливі напрями подальшої співпраці.

Для гостя університету було проведено екскурсію по території навчального закладу. Андрус Падар відвідав мультимедійний та 100-метровий тири; навчальний відділ поліції та криміналістичний полігон; навчально-тренувальний центр протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору; спеціалізований тренінговий клас з протидії злочинам у сфері торгівлі людьми, вчинених із застосуванням інформаційних технологій; навчальний полігон з моделювання та протидії кібератакам.

Андрус Падар також зустрівся з науково-педагогічним складом факультету № 4 (кіберполіції) та взяв участь у проведенні бінарного заняття з курсантами групи Ф4-404 та з учасниками навчально-тренувального центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору на тему «Протидія сучасним кіберзагрозам (зарубіжний досвід)».

Андрус Падар відмітив, що візит до університету та знайомство з постійним і перемінним складом справили на нього надзвичайно позитивне враження.

ВЗГ ХНУВС