У  Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся І етап VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який було організовано кафедрою українознавства факультету № 2 ХНУВС. Мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка – це хороша можливість долучитися до культурних надбань,  набутих попередніми поколіннями, і ще раз звернутися до художнього світу великого українського поета. Шевченко – явище унікальне, і саме через осмислення його творчості можливо не тільки проаналізувати ті виклики, які ставить перед нами сучасний світ, а й сформувати життєву позицію молодих талановитих людей, справжніх патріотів, які здатні побудувати сильну, самодостатню і незалежну державу.

Конкурс, за традицією, проводився у два тури. У першому турі, що базувався на знаннях біографії та творчості Т. Г. Шевченка, взяло участь понад 100 учасників, які представили всі факультети університету. До другого – творчого –  пройшло 45 конкурсантів.

Імена переможців буде оголошено кафедрою українознавства після підбиття підсумків Тижня української мови та культури, який традиційно проводиться на початку листопада.

ВЗГ ХНУВС