З нагоди святкування 21-ї річниці Конституції України кафедрою конституційного і міжнародного права факультету № 4 спільно з науковим товариством студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених Харківського національного університету внутрішніх справ був проведений круглий стіл на тему «Конституція України: питання теорії і практики».

Відкрив роботу круглого столу проректор університету підполковник поліції Михайло Бурдін. Він передав всім учасникам заходу вітання від ректора навчального закладу генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка, побажав плідної роботи, а також наголосив на актуальності обраних науковцями тем.

Участь у круглому столі взяла депутат Харківської міської ради, голова депутатської групи «Рівні можливості для всіх», член комісії з Міжнародного співробітництва, інвестицій, спортивних та іміджевих проектів Марія Мезенцева, доповідь якої викликала особливу зацікавленість у присутніх. Вона визначила основні етапи розвитку Європейського Союзу та розглянула конституційно-правові засади європейської інтеграції України.

Завідувач кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Микола Марчук виступив із доповіддю «Еволюція української конституційної доктрини» й наголосив, що саме Конституція України визначає основні напрями розвитку суспільства й держави.

Доповіді, які прозвучали під час роботи круглого столу, супроводжувалися жвавою та конструктивною дискусією представників науково-педагогічного складу та курсантів університету.

ВЗГ ХНУВС