У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ пройшов другий етап квесту «Стресостійкість при прийнятті на роботу», під час якого студенти виступили кандидатами на вакантну посаду слідчого поліції.

До складу конкурсної комісії увійшли начальник відділу психологічного забезпечення Управління кадрового забезпечення ГУНП в Сумській області підполковник поліції Олена Ковальова (голова комісії), головний спеціаліст відділу психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Сумській області майор поліції Ірина Балдушенко та професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Наталія Горобець.

Розпочинаючи співбесіду з кандидатами на посаду, Олена Ковальова наголосила на важливості професії та розповіла про особливості проведення відбору на зайняття посад у поліції, а Ірина Балдушенко провела майстер-клас із тренінгу, що проводиться під час проходження відбору на посаду слідчого.

Студенти, серед яких були і ті, хто вже подав документи на конкурс для зайняття вакантних посад у поліції, зацікавлено слухали та виконували всі запропоновані тести й завдання. Учасники, які вже проходили конкурсний відбір в поліції зазначили, що поради та зауваження були доречними і стануть їм у нагоді при працевлаштуванні. Співбесіда була максимально наближеною до реальності – студенти демонстрували рівень фізичної підготовки, розповідали як часто вони говорять неправду та які цілі переслідують, подаючи документи на конкурс.

Комісія  високо оцінила здібності потенційних кандидатів та запропонувала взяти участь у реальних конкурсах, які проходять у системі органів поліції. Студенти відчули реальну атмосферу конкурсного відбору та отримали конструктивні поради щодо поведінки, прийнятної при проходженні співбесіди.

Усім учасникам квесту Сумська філія ХНУВС буде сприяти у подальшому працевлаштуванні.

Сумська філія ХНУВС