У рамках відзначення 100-річчя підготовки охоронців правопорядку в Харкові кафедрою трудового та господарського права факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ проведено засідання круглого столу наукового гуртка на тему «Проблеми правового регулювання проходження служби у Національній поліції України та соціального забезпечення поліцейських».

Відкрив засідання перший проректор університету кандидат педагогічних наук, підполковник поліції Дмитро Швець, який відзначив доцільність і своєчасність проведення такого заходу, побажав присутнім плідної роботи та досягнення відповідних результатів. У вступному слові завідувач кафедри трудового та господарського права факультету № 2 доктор юридичних наук, професор, підполковник поліції Костянтин Мельник наголосив, що засадничу роль у будь-яких суспільних та правових процесах має відігравати наукова складова.

Із доповідями виступили слухачі магістратури університету Ілля Зеленохатов та Яна Корнєєва, курсанти Яна Фещенко, Анастасія Федорченко, Любов Стефанчук, Валентина Лимар, Юлія Андрєєва, Дмитро Редько та студентка Харківського економіко-правового університету Юлія Свинарьова. Загалом у роботі круглого столу взяли участь 44 молодих науковці з різних вищих навчальних закладів країни, серед яких Національна академія внутрішніх справ (м. Київ), Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Одеський державний університет внутрішніх справ, Український державний хіміко-технологічний університет (м. Дніпро), Харківський економіко-правовий університет і Харківський автомобільно-дорожній технікум.

Керівник гуртка доцент кафедри трудового та господарського права факультету № 2, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник, підполковник поліції Валентина Гончарук подякувала учасникам за роботу, відзначила їх прагнення до наукового пошуку та зорієнтувала на подальшу співпрацю.

За результатами роботи круглого стола видано збірник наукових тез учасників.

ВЗГ ХНУВС