У рамках проведення курсів підвищення кваліфікації дільничних офіцерів поліції у місті Мелітополі професором кафедри адміністративної діяльності поліції факультету № 3 Харківського національного університету внутрішніх справ полковником поліції Іриною Казанчук спільно з начальником сектору (у складі відділу) Мелітопольського ВП ГУНП в Запорізькій області майором поліції Ігорем Кармелітою проведено бінарне заняття на тему «Методика дій дільничного офіцера поліції щодо протидії домашньому насильству» в межах навчальної дисципліни «Попередження насильства в сім’ї».

Під час заняття слухачі переглянули навчальний фільм «Стоп домашньому насильству! Дії дільничного офіцера поліції щодо з’ясування обставин насильства в сім’ї». В кінці заходу присутні обговорили питання, які стосуються правових засад притягнення кривдника до відповідальності за вчинення різних видів насильства в сім’ї, методики опитування дільничним офіцером поліції членів сім’ї, в якій вчинено насильство, моделей поведінки і дій потерпілого в ситуації домашнього насильства або його загрози, специфіки спілкування дільничного офіцера з учасниками сімейного конфлікту тощо.

Особливу увагу Ірина Казанчук та Ігор Кармеліта звернули на необхідність тісної співпраці кожного дільничного офіцера поліції з місцевими органами державної влади, соціальними службами та населенням на адміністративній дільниці щодо протидії насильства в сім’ї.

ВЗГ ХНУВС