У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ пройшов квест «Стресостійкість при прийнятті на роботу». Студенти мали змогу відчути себе кандидатами на вакантні посади заступника начальника бюро правової допомоги місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та провідного спеціаліста відділу по договірній роботі.

До складу конкурсної комісії на зайняття вакантної посади заступника начальника бюро правової допомоги місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги увійшли заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва (голова комісії) та професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Наталія Горобець.

Комісія  високо оцінила здібності потенційних кандидатів та запропонувала взяти участь у реальних конкурсах, які проходять у системі органів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Студенти отримали від Валентини Григорівни конструктивні поради щодо оформлення документів, які подаються на конкурси, а також відчули реальну атмосферу конкурсного відбору. Цей досвід стане в нагоді студентам-випускникам через кілька місяців після отримання диплому.

Із десяти претендентів переможцем конкурсу було обрано Марину Шаповал, якій вручили заохочувальний приз та запропонували зайняти реальну посаду.

Фахівця на посаду провідного спеціаліста відділу по договірній роботі допомагала обрати комісія у складі доцента кафедри юридичних дисциплін Олени Маркової та керівника Центру кар’єри  доцента кафедри юридичних дисциплін Богдана Сюркала.

За умовами квесту студенти подавали резюме на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу договірної роботи приватного підприємства, складали проекти договорів та проходили співбесіду при прийомі на роботу в режимі стрес-тестування.

Серед 15 конкурсних кейсів, поданих на розгляд, спостерігалась висока конкуренція, оскільки рівень кейсів відповідав реальним вимогам і вибір переможця був складним. У конкурсі перемогла Олександра Маринич, яка отримала заохочуваний приз.

Отриманий студентами досвід обов’язково їм знадобиться, а Сумська філія ХНУВС буде сприяти своїм випускникам у подальшому працевлаштуванні.

Сумська філія ХНУВС