Викладачі кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства Сергій Терещук та Олексій Салманов, доцент кафедри адміністративного права і процесу Наталія Коломоєць та викладач кафедри конституційного і міжнародного права Наталія Філіпська взяли участь у міжнародному міжвідомчому семінарі «Ефективні технології профілактики соціального сирітства», який пройшов у м. Вільнюс (Литовська Республіка).

Роботу семінару  було урочисто розпочато 26 квітня 2017 року в Сеймі Литовської Республіки. Головуючими були сигнатор Акта Незалежності Литви Ірена Андрукайтєнє, заступник Міністра соціального захисту і праці Литви Вілма Шилалєнє, директор литовської громадської організації «Angelu miestelis» Ерікас Друскінас і координатор проекту, член громадської організації «Відкритий світ молоді» Уляна Котлярова.

Однією з основних цілей цього заходу було дослідження шляхів реформування системи опіки та піклування з метою скасування за недоцільністю дитячих будинків та інтернатних установ. Тобто зміст реформування соціальної політики Литви полягає у вихованні дітей у сімейному оточенні.

Отриманий досвід і знання представники університету планують відобразити у своїй науковій та практичній діяльності, а також оприлюднити зазначені напрацювання у тезах наукових доповідей і статтях.

Із метою налагодження співпраці й обміну досвідом із литовськими колегами встановлено контакти з членом клубу Сигнаторів Акта Незалежності Литви Іреною Андрукайтєнє та директором литовської громадської організації «Angelu meistelis» Ерікасом Друскінасом, які виявили бажання та зацікавленість у подальшій співпраці.

ВЗГ ХНУВС