Харківський національний університет внутрішніх справ відвідали представники компанії «Джуліані секьюріті енд Сейфти» GSS (США) Джон П. Ювейн, Джордж Бойль, Себастьян Круз, Кліффорд Ейдер. Мета візиту до  навчального закладу – ознайомитися з процесом підготовки поліцейських Національної поліції України. Слід зазначити, що компанія GSS  (США), яку очолює Джон П. Ювейн – колишній керівник поліції Нью-Йорка,  спеціалізується у сфері безпеки міста, тому у планах делегації – низка зустрічей з представниками поліції Харкова та надання рекомендацій.

Із представниками компанії GSS (США) зустрілися ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець, проректор університету підполковник поліції Михайло Бурдін. Представники компанії GSS (США) ознайомилися з матеріально-технічною базою університету. Вони відвідали мультимедійний та стрілецький тири кафедри вогневої підготовки, де проводяться навчальні заняття, відвідали навчально-тренувальні полігони – райвідділ поліції та криміналістичний полігон. Їм продемонстрували навчальні заняття зі слухачами первинної професійної підготовки на тему «Насилля в сім’ї». На літньому спортивному майданчику, де також побували представники компанії,  відпрацьовувалися практичні вправи зі слухачами первинної професійної підготовки. Це – затримання правопорушника на автомобілі, його огляд та супроводження до службового автомобілю, навички самозахисту, захисту від нападу з холодною та вогнепальною зброєю та ін. Гості ознайомилися з роботою та завданнями навчально-тренувального центру університету протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, програмною системою «Невід», розробленою фахівцями навчального закладу.

Ознайомившись з університетом, Джон П. Ювейн зазначив, що навчальний заклад використовує сучасні технології для підготовки поліцейських кадрів і працює над удосконаленням навчального процесу. «Матеріально-технічну базу університету необхідно й надалі удосконалювати, – підкреслив  Джон П. Ювейн. – Ваш ректор і колектив університету роблять усе, щоб максимально ефективно використати ті ресурси, якими володіє навчальний заклад, і це дуже правильно».

Слід зазначити, що за підсумками візиту до Харкова представники компанії  GSS (США) готуватимуть звіт щодо соціально-економічного розвитку Харкова для колишнього мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані, який планує відвідати наше місто.

ВЗГ ХНУВС