У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися заходи, приурочені 31-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

На великому плацу університету вишикувались учасники мітингу –представники керівництва університету, особовий склад навчального закладу.  

Після внесення Прапора університету присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв-правоохоронців, які загинули під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та поклали корзину з квітами до пам’ятника жертвам і ліквідаторам-чорнобильцям у Молодіжному парку Харкова.

Як зазначив у своєму виступі перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець, «ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто спинив смертельну небезпеку, яка нависла над людством».

Микола Перепелиця – професор кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів факультету № 2 безпосередньо брав участь у ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС: «Катастрофа на Чорнобильській АЕС – це біль всієї України. Жахливі події того часу ніколи не зітруться з пам'яті тих, хто на власні очі бачив масштаби цієї катастрофи. Низький уклін усім, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті».

Завершився мітинг вокальною композицією «Чорнобильська біда» у виконанні учасників художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС