26 квітня 1986 року сталася одна з найбільших аварій на атомних об'єктах – вибух 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС. У ліквідації наслідків аварії брали участь близько 600 тис. українців, у тому числі й харків'яни. Кожного року по всій Україні відбуваються пам’ятні заходи.

31 річницю аварії на Чорнобильській АЕС вшанували харків’яни у Молодіжному парку. Квіти до пам'ятника жертвам і ліквідаторам- чорнобильцям прийшли покласти представники державних органів влади та місцевого самоврядування, державних установ, громадських організацій, мешканці міста. Участь у заходах взяли і представники Харківського національного університету внутрішніх справ. Перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець зазначив, що трагедія, яка сталася понад трьох десятків років тому, не оминула жодну сім’ю, тож обов’язок  наступних поколінь, не допустити повторення трагедії і завжди пам’ятати тих, хто пожертвував своїм здоров’ям і життям заради безпечного і мирного майбутнього людства.

Довідка.  Станом на 1 січня 2017 року у Харкові проживало 8,8 тис. громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, за 30 років з моменту аварії від наслідків катастрофи в Харківській області пішли з життя понад 7,5 тис. людей.

ВЗГ ХНУВС