У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся III Міжнародний студентський саміт «Перспективи збереження і розвитку демократичних тенденцій функціонування держави в умовах загострення глобалізаційних викликів». Ініціювали, організували та провели саміт Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ спільно з Асоціацією Українських правників.

Відкрили саміт та привітали його учасників ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Заслужений юрист України Віталій Глуховеря та голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Набуття студентами практичного досвіду у ході спілкування з науковцями, політиками, представниками органів державної влади та юристами-практиками – таку мету ставили перед собою організатори заходу. Під час саміту учасники брали участь у майстер-класах за участю відомих вчених, представників влади та політиків з актуальних проблем сучасних процесів державотворення, правотворення та правозастосування.

У рамках саміту пройшов конкурс проектів студентських команд із 23 провідних вишів, зокрема Києва, Львова, Харкова, Одеси та інших міст України, а також інших держав – Сполучених Штатів Америки, Польщі та Румунії. З українськими командами змагалися студенти Ріджент Університету (США), Ліберті Університету (США), Клузького університету імені Бабеша-Бойяї (Румунія), Варшавського університету (Польща). Участь у конкурсі взяла і команда Харківського національного університету внутрішніх справ. Оцінювали роботи студентів та курсантів провідні вітчизняні та зарубіжні науковці, політики, юристи-практики, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських об’єднань, міжнародних організацій, народні депутати України та ін.

Команда Харківського національного університету внутрішніх справ, до складу якої увійшли науковий керівник – провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи університету, кандидат юридичних наук Володимир Чумак та курсант 3-го курсу факультету № 2 Владислав Петров, презентувала проект «Державна політика протидії тероризму: стан та перспективи». Проект був визнаний одним із кращих та отримав Диплом IIІ ступеня, а автори проекту – подарунки від організаторів заходу.

 

ВЗГ ХНУВС