Старшим викладачем кафедри кримінально-правових дисциплін Валерією Самотієвич та куратором групи доцентом кафедри економіки та фінансів Валерією Барановою було організовано виїзне заняття в Державній установі «Качанівська виправна колонія № 54» Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції для студентів 1 курсу факультету № 6.

Качанівська виправна колонія № 54 – це кримінально-виконавча установа мінімального рівня безпеки із загальними умовами для утримання жінок, уперше засуджених до позбавлення волі на певний строк. На її території розташований та функціонує сектор середнього рівня безпеки для утримання жінок, засуджених до довічного позбавлення волі (єдиний в Україні).

Юнаки та дівчата зустрілися з начальником Качанівської виправної колонії № 54 полковником внутрішньої служби Андрієм Явтушенком. Працівники установи супроводжували студентів протягом заняття. Молодь побачила умови проживання засуджених, їдальню, підсобне господарство, спортивну й актову зали, бібліотеку, кімнату релаксації. Студенти також відвідали швейну фабрику, яка дає можливість отримати додаткові кошти для подальшого розвитку колонії, музей колонії, зимовий сад, капличку, навчальний корпус для отримання базової середньої та вищої освіти, дисциплінарний ізолятор та багато іншого.

ВЗГ ХНУВС