Заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Сердюк взяв участь у міжнародному україно-американському науково-практичному семінарі програми фонду Фогерті з розвитку інфраструктури досліджень хімічної залежності в Україні «Сapacity building for lifespan focused substance use disorder research in Ukraine», який відбувся у м. Київ.

Програма семінару включала доповіді провідних фахівців із США у галузі дослідження адиктивної поведінки про найбільш ефективні сучасні підходи у дослідженні, скринінгу, проведення профілактики та втручання в галузі хімічної залежності. Особливу увагу було приділено методам статистичного аналізу дослідницьких даних. 

У ході семінару було презентовано ввідний дистанційний курс «Методи дослідження залежностей» (Introduction to Research Methods in Substance Use and Abuse), розроблений для ознайомлення з широким спектром методів, що застосовуються в сфері дослідження адиктивної поведінки. Курс знайомить з проблемами етичного проведення досліджень, дизайном кількісних та якісних досліджень, інструментами та показниками вимірювання, методами побудови вибірки, основними процедурами збору та аналізу даних. Курс зосереджений на поведінкових та соціальних методах та викладений двома мовами українською та англійською.

Курс розміщено на сервері дистанційного навчання ХНУВС у розділі «Авторські курси викладачів ХНУВС» і доступний за посиланням (незареєстрованим користувачам потрібно увійти як гість): 

http://d-learn.in.ua/moodle/course/view.php?id=162

 

ВЗГ ХНУВС