Курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ разом із кураторами групи викладачами кафедри криміналістики та судової експертології факультету № 1 майором поліції Богданом Бурбело та майором поліції Тетяною Безсонною відвідали Курязьку виховну колонію управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області – для тримання неповнолітніх осіб чоловічої статі, засуджених до позбавлення волі на певний строк. Мета відвідування – підвищення правової обізнаності та попередження правопорушень і злочинності серед неповнолітніх.

Із вихованцями колонії працюють досвідчені вихователі та практичні психологи. Регулярно проводяться бесіди профілактичного характеру, лекції за різними темами. В колонії функціонує Курязька загальноосвітня школа ІІ–ІІІ ступенів.

Курсанти відвідали музей Антона Макаренка, який було відкрито до 100-річчя з дня народження видатного педагога 13 березня 1988 року року, де ознайомилися з історією створення колонії, життєвим шляхом Антона Макаренка та його вагомим внеском у виховання неповнолітніх злочинців.

ВЗГ ХНУВС