Вийшла друком Українська кримінологічна енциклопедія за редакцією доктора юридичних наук, професора Володимира Чернєя та доктора юридичних наук, доцента Валерія Сокуренка. Упорядники – доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Олександр Джужа, доктор юридичних наук, професор, заслужений працівник освіти України Олексій Литвинов.

Енциклопедія – перший в незалежній Україні галузевий звід наукових знань у сфері теорії і практики протидії злочинності. Читачеві надається можливість ознайомитися з двома умовними блоками довідкової інформації. Перший містить відомості про видатних особистостей, чиї здобутки у вказаній сфері мають визначальний характер для української наукової думки про злочинність. Другий – присвячено огляду, опису, тлумаченню категорій, понять, що сформувалися та використовуються у дослідженнях з проблем кримінології, кримінального, кримінально-виконавчого, кримінального процесуального та інших галузей права. А також кримінально-превентивній практиці; наводяться стислі наукові коментарі з питань історії становлення та сучасного стану кримінології.

Видання стане у нагоді науковцям, правоохоронцям, фахівцям у галузі державного управління, представникам громадськості і широкому колу читачів, які цікавляться проблематикою протидії злочинності.

До наукової ради видання увійшли:

Бандурка О. М. – доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України, заслужений юрист України;

Василевич В. В. – кандидат юридичних наук, професор, заслужений працівник освіти України;

Веприцький Р. С. – доктор юридичних наук;

Колб О. Г. – доктор юридичних наук, професор;

Музичук О. М. – доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України;

Орлов Ю. В. – доктор юридичних наук, доцент;

Савченко А. В. – доктор юридичних наук, професор;

Сокуренко В. В. (співголова) – доктор юридичних наук, доцент;

Удалова Л. Д. – доктор юридичних наук, професор;

Харченко В. Б. – доктор юридичних наук, професор;

Чернєй В. В. (голова) – доктор юридичних наук, професор;

Чернявський С. С. – доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України;

Шакун В. І. – доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України;

Юхно О. О. –  доктор юридичних наук, професор;

Ященко А. М. – доктор юридичних наук, доцент.

ВЗГ ХНУВС