У Харківському національному університеті внутрішніх справ за участю тренерів/радників Консультативної місії Європейського Союзу відбувся круглий стіл «Діалог культур». Представники КМЄС – Пітер Вілсон, Вільям Брейм та Дан Тулінеску – це колишні працівники поліції Великої Британії та Румунії, які, крім цього, мають значний досвід участі у міжнародних поліцейських місіях під егідою ООН, ОБСЄ та НАТО.

Круглий стіл став завершальним етапом двох попередніх конкурсів: «Подорож до Великобританії» та «Подорож до Сполучених Штатів Америки», що були проведені в університеті, відповідно в жовтні та грудні 2016 року в рамках Року англійської мови. У конкурсах брали участь команди всіх факультетів університету та команда ліцею «Правоохоронець», які представили своє бачення країн, мову яких вони вивчають. Автори робіт надали інформацію про географічне розташування, історію країн, їх економічні, наукові та культурні досягнення, визначні місця та інші цікаві факти. Мультимедійні презентації були виконані творчо, привабливо і оригінально.

Під час проведення круглого столу «Діалог культур» гості університету перш за все розповіли кожен про свій багаторічний досвід роботи в поліції, а потім відповідали на чисельні запитання курсантів, студентів, ад’юнктів і викладачів університету, які цікавились питаннями підготовки персоналу поліції в Англії та Румунії, особливостями поліцейської професії в цих країнах, а також враженнями гостей ХНУВС щодо розпочатої реформи поліції в Україні. Відповідаючи на запитання представники КМЄС наголосили, що основним принципом роботи поліції в будь-якій країні світу повинно бути служіння громаді, надання сервісних послуг та забезпечення внутрішньої безпеки в країні. Поліцейський повинен користуватися повагою та авторитетом у населення й мати партнерські стосунки з громадськістю.

Завершуючи дружню бесіду було запропоновано організувати найближчим часом подібні зустрічі у форматі неформальних тематичних бесід та обміну думками щодо шляхів удосконалення діяльності поліції.

ВЗГ ХНУВС