Курсанти 3 курсу Вадим Заїка, Сергій Степанов та курсант 4 курсу Кирило Любчич, які навчаються на факультеті № 2 (кримінальної поліції, декан факультету – кандидат юридичних наук підполковник поліції Сергій Бортник) Харківського національного університету внутрішніх справ, під час проходження практики у Богодухівському райвідділі поліції знайшли та врятували від замерзання молодого чоловіка.

Коли на Харківщині вдарили сильні морози, з Івано-Шийчиного до Богодухівського райвідділу поліції надійшло повідомлення про зникнення людини. Родичі чоловіка повідомили про його намір пішки дістатися Харкова, а також про те, що він страждає на психічні розлади.

Майже вісім кілометрів по глибокому снігу разом зі старшим лейтенантом Богодухівського райвідділу поліції Дмитром Рубцовим довелося пройти курсантам, щоб знайти потерпілого. Напрямок чоловік обрав правильний, але дороги знайти не зміг і заблукав у лісосмузі, де його, напівживого, і знайшли. Потерпілий вже майже не відчував холоду, тож хлопці заставили чоловіка активно рухатися, щоб привести його до тями та подолати перші ознаки переохолодження.

Родичі потерпілого щиро вдячні курсантам і працівникам поліції, адже саме завдяки їх сумлінному виконанню обов’язків та правильним діям вдалося врятувати життя людини.

ВЗГ ХНУВС