Доценти кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Олена Маркова та Світлана Шоптенко організували участь студентів третього та п’ятого курсів у навчальному судовому засіданні, що відбулося в Сумському окружному адміністративному суді. Очолив судове засідання голова суду Микола  Шаповал.

Студенти заздалегідь отримали фабулу, за якою вони готувалися до судового засідання. У визначений день позивач Олександра Маринич та її представник Марина Шаповал і представники відповідача Аліна Подобашенко та Ірина Ткаченко з усіма необхідними документами з’явилися до зали судових засідань для участі у навчальному судовому засіданні, яке було максимально приближене до реальності. Головуючий суддя Микола Шаповал вислухав позиції обох сторін, задав їм запитання, заслухав свідків по справі та розглянув надані документи. По закінченню засідання суддя висловив свою думку щодо обґрунтованості сторонами своїх позицій та побажав молоді успіхів у навчанні та подальшій роботі.

Студенти, які брали участь у навчальному судовому засіданні, отримали дуже корисний практичний досвід участі у судовому процесі, відчули особливості процесуального статусу кожної зі сторін та отримали практичні поради від голови Сумського окружного адміністративного суду.

 

Сумська філія ХНУВС