Кафедрі оперативно-розшукової діяльності органів внутрішніх справ навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції Харківського національного університету внутрішніх справ виповнилося 30 років!

Кафедра функціонує з 22 листопада 1984 року. Сьогодні її очолює доктор юридичних наук, старший науковий співробітник, полковник міліції Владислав Шендрик.

Особливістю професорсько-викладацького складу є наявність значного практичного досвіду роботи в оперативно-розшукових підрозділах органів внутрішніх справ та значного педагогічного досвіду.

Фахівці кафедри ОРД здійснюють профільну підготовку курсантів для подальшої роботи у державній службі боротьби з економічною злочинністю, підрозділів карного розшуку і спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю. Крім того, кафедра бере участь у підготовці фахівців, які випускаються в усіх навчально-наукових інститутах, центрі післядипломної підготовки, магістратурі університету.

Працівники кафедри беруть участь у міжнародних, всеукраїнських та міжвузівських конференціях. За період функціонування в складі університету професорсько-викладацьким складом кафедри опубліковано понад 250 наукових і науково-методичних робіт, активно видаються навчальні посібники.

Науково-дослідна робота кафедри здійснюється відповідно до профілю підготовки фахівців у Харківському національному університеті внутрішніх справ. З урахуванням навчальних програм проводяться наукові розробки основних напрямків діяльності оперативних підрозділів.

Викладачі кафедри також беруть активну участь у рецензуванні дисертацій, авторефератів, підготовці пропозицій до проектів законодавчих актів і нормативних документів МВС України.

ВЗГ ХНУВС