На базі тренінгового центру ГУНП в Харківській області відбулася першість Харківського національного університету внутрішніх справ з лижних гонок. Участь у спортивному заході взяли курсанти, студенти, слухачі магістратури, а також проректори та декани факультетів.  Декан факультету № 1 Олександр Музичук і декан факультету № 2 Сергій Бортник взяли участь у забігу у складі команд.  Головним суддею змагань був старший викладач кафедри спеціальної фізичної підготовки факультету № 2 Костянтин Бутенко.

Ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко привітав учасників змагань та зазначив, що здоровий спосіб життя є одним з основних пріоритетів навчання в ХНУВС й закликав молодь активно брати участь у спортивних заходах і розвивати свої морально-вольові та фізичні якості.

Змагання пройшли в командній та особистій першостях на дистанції 3 км для чоловіків і 1,5 км для жінок. У складі кожної команди – 8 осіб.

За підсумками змагань місця розподілились таким чином:

І місце посіла команда факультету № 1;

ІІ місце – команда факультету № 2;

ІІІ місце – команда факультету № 6.

Кращими в особистій першості стали:

серед жінок:

І місце посіла курсант факультету № 1 Дар’я Бистро;

ІІ місце – студентка факультету № 6 Олена Бондарєва;

ІІІ місце – курсант факультету № 1 Ганна Циганкова.

серед чоловіків:

І місце посів курсант факультету № 1 Андрій Терещенко;

ІІ місце ­­– курсант факультету № 2 Дмитро Аношенко;

ІІІ місце – курсант факультету № 1 Руслан Говоруха.

Валерій Сокуренко вручив команді-переможниці перехідний Кубок і диплом, команди-призери – нагороджені дипломами відповідних ступенів.

За результатами першості відбудеться відбір кандидатів до збірної команди університету для участі у змаганнях різних рівнів.

ВЗГ ХНУВС