Відбулося об’єднане засідання наукових гуртків кафедр Харківського національного університету внутрішніх справ, присвячене Дню Соборності України. Участь у ньому взяли представники кафедр теорії та історії держави і права, українознавства, загальноправових дисциплін, а також кафедри соціально-гуманітарних дисциплін.

Засідання відкрив завідуючий кафедрою теорії та історії держави і права Ігор Логвиненко, який у своєму вступному слові пригадав історію Злуки ЗУНР та УНР, що відбулася 22 січня 1919 року, і підкреслив особливе історичне значення цієї видатної події для подальшого розвитку української державності. Він наголосив на тому, що вперше за багато століть українці об’єдналися в Єдину Соборну Державу. Таким чином на світовій арені у новітній час з’явився багатомільйонний народ у всій своїй самобутній величі, вірі та надії на щасливе майбутнє. Ця подія набуває особливого значення сьогодні, коли в надважких умовах Україна вже в котре проходить нові випробування заради подальшого зміцнення своєї державності.

Курсант 1 курсу факультету № 1 Віталій Найда під час своєї доповіді зачитав власні вірші, у яких висловив впевненість у тому, що сучасне молоде покоління борців за незалежність і свободу української держави зробить все можливе, щоб забезпечити нашій Вітчизні гідне місце серед найрозвинутіших країн світу. Цими зворушливими поетичними рядками доповідач задав тон подальшого обговорення питання, яке є надзвичайно актуальним сьогодні. У своїй доповіді, присвяченій історії соборності української держави починаючи від часів Київської Русі й до сьогодні, він наголосив на тому, що, хоча доля українців завжди була пов’язана з надважкими випробуваннями, врешті-решт вона стала прихильною до них.

Організатор об’єднаного засідання наукових гуртків кафедр старший викладач кафедри теорії та історії держави і права Іван Кріцак у своєму виступі навів приклади проявів патріотизму видатних особистостей – поетів-шістедесяткиків, Анатолія Соловяненка, Ніни Матвієнко, Тараса Петруненка, а також інших особистостей – вчителів, лікарів, рятівників, які своєю щоденною самовідданою працею стверджують незламний український дух. Ці приклади надихають високо нести звання українського правоохоронця.

Учасники засідання були глибоко вражені доповідями, ділилися думками щодо визначення свого особистого місця у справі зміцнення рідної країни. Крім того, багато з них виявили бажання виступити на міжкафедральному круглому столі, присвяченому Дню Соборності України, який відбудеться 20 січня 2017 р. в університеті.

Іван Кріцак