Працівники, курсанти та студенти Харківського національного університету внутрішніх справ стали учасниками масштабного заходу – «Вертеп-фесту 2017», який проходить під патронатом голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної.

Понад  50 колективів із 18 областей України, а це більше 600 учасників, беруть участь у фестивалі народної творчості. Розпочалися святкові заходи парадною ходою. Учасники творчих колективів вирушили двома колонами назустріч одна одній із центральних майданів міста – Конституції та Свободи. Відкриваючи святковий захід, заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев зазначив: «Дуже приємно, що саме на харківській землі відбувається таке дійство. Харківщина славетна своїми традиціями – освітніми, науковими, культурними. У нас є що показати, є на що подивитись і є чому повчитися. Вертеп – це дійсно свято. І головна його ідея –  культурне розмаїття та перемога добра над злом. Сучасний вертеп це не тільки різдвяні історії. Сучасний вертеп – це сучасна історія нашої України».

Анатолій Бабічев також передав усім вітання від губернатора Харківської області Юлії Світличної, побажав миру, злагоди, гарного настрою та лише перемог.

Згодом найбільш улюблені місця відпочинку харків’ян перетворилися на творчі майданчики для виступів художніх колективів. Це – сходинки перед Харківським національним академічним театром опери та балету ім. М. В. Лисенка, біля пам’ятника Т. Г. Шевченку та поблизу торговельних центрів і супермаркетів міста.

 

ВЗГ ХНУВС