26 квітня – день пам’яті про наймасштабнішу техногенну катастрофу в історії людства, нагадування про героїчний подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які першими вступили в нерівний двобій. З нагоди Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля на всіх локаціях Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися мітинги-реквієми.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять, відвагу, самовідданість усіх, хто ціною власного здоров'я й життя захистив світ від наслідків Чорнобильської аварії, та захисників і захисниць, які віддали своє життя в боротьбі з російським агресором.

Голова Вінницької обласної організації «Союз Чорнобиль України» Микола Бойчук розповів курсантам про свою участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, мужність і відвагу українців, дякуючи яким, вдалося захистити людство від подальшого розповсюдження смертельної радіації.

Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Олександр Пієнко поділився з присутніми своїми спогадами, коли він, у складі зведеного загону УВС Хмельницької області, забезпечував охорону громадського порядку на залізниці у 30-кілометровій зоні навколо станції.

Ректор університету, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко закликав учасників пам’ятати про події, що сталися 38 років тому та бути готовими реагувати на нові виклики, які щоденно постають перед державою та кожним громадянином України: «Ми повинні пам’ятати героїв, які захистили нашу землю від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації. Сьогодні в Україні йде війна. Саме від нас багато залежить. Ви повинні відповідально ставитися до виконання службових обов’язків, наполегливо та старанно навчатися, отримувати знання, уміння та навички, безумовно, міцно тримати зброю в руках. Служіть і працюйте так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог!».

ВЗГ ХНУВС