Курсанти факультету № 1 ХНУВС, які беруть участь у роботі відділення Юридичної клініки у місті Кам'янець-Подільський, разом із професоркою кафедри теорії та історії держави і права Юлією Загуменною та провідним фахівцем факультету № 1 Едуардом Лаврусенком відвідали у місті Києві Конституційний Суд України.

Курсанти дізналися про етапи формування інституту конституційного контролю в Україні, ознайомилися з функціями та повноваженнями Конституційного Суду, а також вивчили деякі з його рішень. Також вони обговорили процедури відбору, повноваження та діяльність суддів Конституційного Суду.

Під час візиту відбулися зустрічі із завідувачкою сектору зовнішніх комунікацій і зв’язків з громадськістю Оленою Фаріон, завідувачкою бібліотеки Лілією Волошиною та провідною фахівчинею архіву Анжелою Козій. Про діяльність Конституційного Суду України розповіли головні консультантки відділу попередньої перевірки конституційних скарг – Жанна Кобан і Лілія Чорненька.

Такі екскурсії допомагають курсантам краще зрозуміти роботу судових інститутів України, що сприяє їхньому професійному розвитку та підготовці. Регулярність таких візитів гарантує, що майбутні правники отримуватимуть актуальні знання про судову систему України та її роботу.

ВЗГ ХНУВС