Викладач кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Михайло Бамбуляк та старша викладачка кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки Катерина Пензєва в межах співробітництва з The Halo Trust в Україні – міжнародним оператором протимінної діяльності, сертифікованим в Україні у сфері освітньої діяльності, – пройшли навчання в межах курсу «Підготовка інструкторів з навчанням ризикам, пов’язаним із вибухонебезпечними предметами».

Курс був спрямований на формування сталих навичок безпечної поведінки серед цивільного населення в громадах, що найбільше потребують такої інформації. Викладач кафедри отримав теоретичні та практичні знання щодо вивчення ризиків від ВНП для мешканців громад, постраждалих від конфлікту.

Після успішного складання іспиту представники університету отримали сертифікат інструктора, який дає можливість, за міжнародними стандартами та у співпраці з Представництвом, проводити НРВНП для цивільного населення. Отримані знання і навички будуть використані в освітньому процесі ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС