Фахівець з фондового ринку Сергій П′янов разом із доценткою кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Іриною Антол, професорками кафедри Аліною Чорною, Іриною Сядристою провели для студентів бакалаврів, що навчаються за спеціальністю «Право», бінарне заняття за темою «Global Money Week: «Захистіть свої гроші, убезпечте свої майбутнє»».

Сергій П′янов розповів, що тема Global Money Week у 2024 році «Захистіть свої гроші, убезпечте свої майбутнє» фокусується на безпечному управлінні грошима і підкреслює важливість відповідального та інформованого ставлення до особистих фінансів. Вона також дає усвідомлення потенційних фінансових ризиків і вміння захищати свої гроші.

Студенти дізнались про особисті фінанси, як невід’ємну частину життя. Окремо обговорили питання інвестиції, а саме: що це таке і для чого вони потрібні звичайній людині; чому необхідно здійснювати інвестиції; що дає інвестування приватному інвестору; негативні моменти пов’язані з інвестуванням. Сергій П′янов детально розповів також про основні напрями інвестицій для приватної особи, чи можуть українці купувати акції іноземних компаній, правочини щодо фінансових інструментів, які можуть вчинятися без участі або посередництва інвестиційної фірми тощо. Особливу увагу він приділив ознакам потенційно шахрайських інвестиційних проєктів і надав поради як уникнути та не потрапити в інвестиційні пастки.

На всі запитання здобувачі вищої освіти отримали вичерпні відповіді.

ВЗГ ХНУВС