З нагоди великого християнського свята – Миколая Мирлікійського Чудотворця при університетському храмі ікони Божої Матері «Державная» започатковано створення православної бібліотеки. Тепер усі бажаючі працівники, курсанти та студенти університету можуть взяти будь-яку православну книгу для читання.

Ініціатором заснування православної бібліотеки став старший викладач кафедри теорії та історії держави і права майор поліції Іван Кріцак, який передав храму власне зібрання духовної літератури, з якою тепер можуть ознайомитися всі бажаючі.

Серед книжкового зібрання є багато цінних книг із дарчими надписами духовних осіб. Серед найбільш цікавих екземплярів можна виокремити вісім томів праць митрополита Харківського та Богодухівського Никодима (Руснака): «Подих серця до творця», «Жереб, визначений Богом» та інші. Варто також відзначити праці православних авторів: протоієрея Сергія Модестова «Духовна трапеза православного християнина», протоієрея Серафима Слободського «Закон Божий» (керівництво для сім’ї і школи з ілюстраціями)», книгу святителя Ігнатія Брянчанинова «Отечник». Заслуговують на увагу надзвичайно цікаві розповіді про трьох оптинських новомучеників «Пасха красная» та вислови преподобних старців оптинських «Оптинський цвітник». У бібліотеці також є видання, в яких оповідаються житія святих чудотворців Серафима Саровського та Серафима Вирицького. Найбільш цінними є православні книги на церковнослов’янській мові: Святе Євангеліє та Псалтир для богослужбового користування.

На книжковій полиці можна знайти православні молитвослови, різноманітні акафісти, житія святих, духовні брошури тощо. 

Всі бажаючі можуть долучитися до благородної справи створення бібліотеки при університетському храмі.

Православна община університетського храму вітає всіх з великим християнським святом одного з найбільш шанованих святих православної Церкви – святителя Миколая Мирлікійського Чудотворця.