16 грудня в м. Дніпро відбулись ігри команд східного регіону за вихід до фінальної частини турніру з футзалу на «Кубок Міністра внутрішніх справ 2016». Право представляти Харківську область виборов футзальний клуб Харківського національного університету внутрішніх справ – «Універ-Динамо», який у першому етапі, що проходив 9 грудня, переконливо переграв усіх своїх опонентів і посів І місце серед обласних команд МВС Харківщини.

Турнір «Кубок Міністра внутрішніх справ 2016» проводиться серед команд Національної поліції України, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби України, Національної гвардії України та вищих навчальних закладів МВС України. Мета турніру – підвищення рівня спортивної майстерності, фізичної загартованості та зміцнення здоров’я в колективах МВС; проведення профорієнтаційної роботи серед молоді;  пропаганда здорового способу життя та розвиток футзалу.

У другому етапі турніру зустрілись футзальні колективи Луганської, Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей. Варто зазначити, що Луганськ та Запоріжжя  представляли збірні  команди ГУНП, а Дніпро – ГУ ДСНС. Команда  Харківського національного університету внутрішніх справ вже в першій грі з рахунком 4:1 перемогла збірну ГУНП в Луганській області, після чого на класі здобула перемогу над господарем та одним із фаворитів групового раунду східного регіону – збірною ГУ ДСНС в Дніпропетровській області. Рахунок зустрічі 3:0. В останній грі, яка вже не мала ніякого турнірного значення, ФК «Універ–Динамо» зіграв внічию з ГУНП в Запорізькій області – 1:1. За результатами змагань, місця в групі розподілилися таким чином:

І місце – Харківський національний університет внутрішніх справ;

ІІ місце – ГУ ДСНС в Дніпропетровській області;

ІІІ місце – ГУНП в Запорізькій області;

ІV місце – ГУНП в Луганській області.

У фінальній частині турніру клуб ФК «Універ-Динамо» зустрінеться з командами ГУНП в Кіровоградській (ФК «Нова Поліція») та Хмельницькій областях (ФК Динамо-Хмельницький»), а також із ГУ ДСНС в Сумській  (ФК «Рятувальник») та Волинській областях, які теж вибороли право зіграти за головний трофей турніру – «Кубок Міністра внутрішніх справ України 2016».

Таким чином, успішно подолавши два етапи, команда Харківського національного університету внутрішніх справ увійшла у п’ятірку найсильніших команд і буде представляти східний регіон України у третьому, фінальному етапі  турніру «Кубок Міністра внутрішніх справ України  2016», який відбудеться 23–25 грудня в Києві.

Під час засідання ректорату ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко привітав спортсменів із перемогою та вручив їм Кубок.

ВЗГ ХНУВС