У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся круглий стіл за темою «Оптимізація навчально-методичного забезпечення підготовки поліцейських».

Участь у заході взяли ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець, начальник відділу організації професійного навчання Управління кадрового забезпечення Департаменту поліції охорони підполковник поліції Юрій Ковбаса, начальник відділу професійного навчання УКЗ ГУНП в Харківській області підполковник поліції Сергій Панов, експерти з Канадської кінної поліції, представники підрозділу «КОРД», представники кафедри спеціальної фізичної підготовки, представники кафедри тактичної та тактико-спеціальної підготовки, особовий склад наукового гуртка «Щит», курсанти, представники патрульної поліції.

Засідання відкрив ректор університету Валерій Сокуренко. Він привітав учасників конференції та зазначив, що обрана тема дуже тісно переплітається з тими проблемами, які сьогодні стоять перед Національною поліцією України та Міністерством внутрішніх справ. Він також підкреслив, що реформування, яке відбувається в освіті в системі МВС, направлене на оптимізацію та забезпечення якісної підготовки поліцейських кадрів.

Під час роботи круглого столу були розглянуті актуальні питання: дії співробітників поліції у типових ситуаціях; надання поліцейськими невідкладної, зокрема домедичної, допомоги особам, які постраждали внаслідок правопорушень, нещасних випадків, а також особам, які опинилися в безпорадному стані; методи психологічної підготовки поліцейського при прийнятті рішень в екстремальних ситуаціях; щодо психологічної підготовки поліцейських; впровадження інноваційних технологій та методів навчання у процес підготовки поліцейських.

У спортивній залі університету відбулась демонстрація практичних вправ, направлених на вирішення екстремальних ситуацій під час службових дій. Присутнім продемонстрували рух і перешикування малих бойових груп, бойові шикування при групових порушеннях публічної безпеки, спеціальні та підводящі вправи рухово-координаційної спрямованості при обеззброєнні тощо.

По завершенні круглого столу перший проректор університету Дмитро Швець вручив сертифікати учасникам заходу.

ВЗГ ХНУВС