У заході взяли участь ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, начальник управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ, майор поліції Майя Бреславська, перший проректор, підполковник поліції Віктор Василенко, проректори університету, полковники поліції Сергій Бортник та Олександр Музичук, директор інституту післядипломної освіти, полковник поліції Ігор Назаренко, працівники різних структурних підрозділів вишу.

На початку заходу схилили прапор та вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять усіх полеглих під час виконання бойових завдань та службових обов’язків, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Звертаючись із настановами до слухачів курсів, Майя Бреславська зауважила, що реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади», попри повномасштабну війну, не зупиняється. Вона подякувала керівництву та колективу університету за якісну організацію навчання поліцейських офіцерів громад і підкреслила, що проєкт є надзвичайно важливим. Поліцейські офіцери громад несуть службу на прифронтових та деокупованих територіях і зазначають, що знання, отримані під час навчання із домедичної допомоги, контраварійного керування допомогли врятувати не одне життя. Майя Бреславська побажала слухачам сумлінно навчатися, отримувати необхідні навички, дотримуватися дисципліни, активно комунікувати, ділитися досвідом та підтримувати один одного.

Ректор університету Валерій Сокуренко підкреслив, що освітній процес забезпечують найкращі інструктори та викладачі, що пройшли відповідну підготовку. «Завдячуючи міжнародним партнерам, ви отримуєте доступ до нових сучасних методик, нового обладнання, що зробить вас більш досвідченими й сильнішими. Служіть, навчайтеся, працюйте так, щоб досягти найкращих результатів, і щоб ми вами пишалися!» – наголосив генерал. Він також підкреслив, що університет дбає і про безпекову складову навчання, закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги й спускатися в обладнані укриття.

Після завершення урочистостей слухачі курсів спеціалізації поліцейських офіцерів громад приступили до занять згідно розкладу.

ВЗГ ХНУВС