Представниці відділу міжнародного співробітництва – Тетяна Матюшкова, Наталя Садова, Надія Сергієнко і Світлана Вечірко взяли участь у вебінарі «Особливості психологічної підтримки дітям, що пережили насильство в Інтернеті». Організатором заходу виступила громадська організація «Інкубатор демократичних ініціатив» у межах проєкту «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в Інтернеті» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Модератор зустрічі – Назарій Боярський – член тренерського пулу Департаменту у справах молоді Ради Європи, незалежний експерт Мережі громадянської освіти у Східній Європі (EENCE), спікерка – Аліна Касілова-Боднарук – тренерка у сфері захисту прав людини, супервізорка Урядової консультаційної лінії з питань безпеки в Інтернеті, співавторка книг з онлайн-безпеки дітей «Діти та батьки в Інтернеті: путівник для безпечної подорожі» та «Безпечний Інтернет» (серія «Завтра в школу»).

Під час заходу досвідчена психотерапевтка дитячо-батьківських стосунків висвітлила фізичні, психологічні і соціальнім ознаки постраждалої дитини, навела приклади реагування батьків на зміни у поведінці дитини. Вона надала практичні поради щодо психологічної підтримки дітей, які пережили насильство в Інтернеті, та алгоритм дій у разі виявлення факту вчинення насильства стосовно дитини в Інтернеті. Окрему увагу Аліна Касілова-Боднарук приділила небезпеці недовіри дорослих розповідям дітей про факти насильства та проблемі відсутності певного портрету кривдника. Також психотерапевтка вказала на небезпечні наслідки насильства в Інтернеті для психологічного стану дітей, які його зазнали, зокрема дитячу суїцидальну і самоушкоджуючу поведінку. Тема викликала жваве обговорення і дискусію, під час якої учасники ділились своїм професійним досвідом.

По завершенні вебінару представниці ВМС ХНУВС отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС