Для студентів-першокурсників, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Правоохоронна діяльність», проведено лекційне бінарне заняття на тему «Організація діяльності служби дільничних офіцерів поліції, поліцейських офіцерів громади в умовах воєнного стану. Досвід роботи служби ДОП Харківської області». Його провели заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції Управління превентивної діяльності ГУНП у Харківській області, підполковник поліції Сергій Ізотов, поліцейський офіцер громади сектору взаємодії з громадами Харківського районного управління поліції № 1, капітан поліції Андрій Шаповалов та доцент кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Микола Голуб.

Сергій Ізотов розповів про особливості діяльності дільничних офіцерів поліції та поліцейських офіцерів громади, порівняв їхню службу з роботою інших поліцейських підрозділів, оцінив значення взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування, громадськими організаціями, населенням тощо. Він зупинився на питаннях щодо правового регулювання діяльності служби дільничних офіцерів поліції, поліцейських офіцерів громади, їх завданнях і функціях, звернув увагу слухачів на особливості роботи поліцейських в умовах воєнного стану, зокрема на деокупованих територіях, розповів слухачам про організаційну структуру підрозділів ДОП, особливості роботи поліцейських офіцерів громади. Студенти також ознайомились із позитивним досвідом організації роботи служби ДОП і ПОГ у Харківській області.

Андрій Шаповалов звернув увагу студентів на специфіку роботи поліцейських офіцерів громади, основні напрями практичної діяльності ПОГ у сільській місцевості.

Проведення бінарних занять із залученням практичних працівників Національної поліції розвивають аналітичні здібності студентів, мають великий виховний потенціал, допомагають перенести вже сформовані навички та вміння в нові сфери діяльності.

ВЗГ ХНУВС