У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

До присутніх звернувся ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, який зазначив: «26 квітня 1986 року сталася одна з найбільших у світі аварій на атомних електростанціях – аварія на Чорнобильській  АЕС. Не лише 26 квітня, а і 14 грудня, в день, коли було завершено будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, ми вшановуємо пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті».

Сьогодні в університеті працюють одинадцять ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи. Один з них – доцент кафедри загальноправових дисциплін Ігор Панов. Він закликав курсантів, студентів і працівників університету пам’ятати ті трагічні події  1986 року та наголосив, що вони ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь.

Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх, хто ціною власного здоров’я й життя захистив Україну та весь світ від наслідків катастрофи.   

ВЗГ ХНУВС