Тема засідання – «Визначні досягнення Харківського національного університету внутрішніх справ у науковій сфері», яке провела завідувачка відділення організації наукової роботи відділу організації наукової діяльності та захисту інтелектуальної власності Людмила Надопта.

У зустрічі взяли активну участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти, які були присутні на заході як в офлайн, так і онлайн-форматі.

На початку заходу Людмила Надопта ознайомила присутніх здобувачів освіти із розгалуженою системою підрозділів, які організовують наукову діяльність в університеті, до якої входять відділ організації наукової діяльності та захисту інтелектуальної власності, секретаріат Вченої ради, відділ організації освітньо-наукової підготовки, науково-дослідні лабораторії та наукова бібліотека університету. Окремо спікерка акцентувала увагу на розвитку наукової діяльності серед здобувачів освіти, функціонуванні 42 наукових гуртків, у яких беруть активну участь понад 800 осіб. Людмила Надопта детально проаналізувала становлення та розвиток наукових шкіл університету, виконання замовлень практичних підрозділів науково-педагогічним складом університету, отримання міжнародних наукових грантів, реалізацію програм, до яких залучено науковців університету, створення ними винаходів, що отримали патенти на корисну модель.

Голова Школи Віталій Найда зазначив, що навіть у складних умовах воєнного стану наукова та інноваційна діяльність в університеті продовжує розвиватися, структурні підрозділи університету здійснюють постійний моніторинг актуальних можливостей, конкурсів, грантових програм, науково-практичних конференцій з метою широкого залучення до них працівників та здобувачів освіти. Водночас в основі досягнень університету – кропітка, систематична й планова праця злагодженого та об'єднаного спільними ідеями й ініціативами колективу.

Курсанти та студенти університету в межах зустрічі брали активну участь у дискусії, ставили запитання щодо досягнень університету в науковій сфері тощо.

ВЗГ ХНУВС