Представники факультетів № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали Кам’янець-Подільський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою Хмельницької області.

Декан факультету № 1 Віталій Романюк і заступник декана факультету № 4 із навчально-методичної роботи Юрій Онищенко ознайомили молодь зі спеціальностями, за якими готують фахівців для підрозділів Національної поліції України, розповіли про переваги навчання у закладі вищої освіти та перспективи розвитку професії поліцейського. Учасників заходу також проінформували  про засоби кібергігієни і про новітній кіберресурс «Брама», що стоїть на варті безпеки України. До ресурсу запрошують доєднатися небайдужих громадян для протидії ворожій ІПСО (інформаційно-психологічна операція).

Майбутні вступники дізналися про специфіку підготовки курсантів за різними спеціальностями, а також особливості вступної кампанії у 2024 році.

Старшокласники наочно побачили, які знання та навички отримують здобувачі освіти університету. Курсанти продемонстрували екіпірування поліцейського, різні види зброї та її неповне розбирання, ознайомили з навичками надання першої невідкладної домедичної допомоги, способами зупинки критичної кровотечі та проведенням серцево-легеневої реанімації.

Ліцеїсти поспілкувалися з курсантами університету, які нещодавно закінчили військовий ліцей.

Наприкінці зустрічі представники ХНУВС уклали договір про співпрацю з начальником ліцею, полковником Вадимом Жураківським.

ВЗГ ХНУВС