Бінарне заняття із дисциплiни «Превентивна робота з пiдоблiковими особами (або особами, якi перебувають на профiлактичних облiках)» для курсантів факультету № 3 групи 102 провела старша викладачка кафедри полiцейської дiяльностi та публiчного адмiнiстрування Юлія Бугайко разом зі співробітниками сектору протидії домашньому насильству відділу взаємодії з громадами: старшим інспектором СПДН ВВГ Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області, капітаном поліції Євгеном Татуньком та інспектором СПДН ВВГ Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області, старшим лейтенантом поліції Даніілом Зінченком.

На противагу традиційним заняттям, організатори вирішили залучити курсантів до активної участі в обговоренні теми за допомогою полiцейського квесту, що дозволило краще зрозуміти проблематику домашнього насильства, розвинути навички командної роботи, критичного мислення та оперативного ухвалення рішень у стресових ситуаціях.

Наприкiнцi практичного заняття полiцейськi вiдповiли на численнi запитання курсантiв щодо особливостей реагування пiдроздiлів Нацiональної полiцiї України на випадки домашнього насильства, документування таких правопорушень, визначення квалiфiкацiї правопорушень у сферi домашнього насильства тощо.

Такi заходи надають здобувачам освіти значний досвід, сприяють розумінню важливості протидії домашньому насильству та вибудові ефективної взаємодії між поліцією та громадою, адже на них аналізуються реальні сценарії, якi можуть трапитись у повсякденному житті. Такі форми проведення занять допомагають у всебічній і якісній підготовцi курсантів.

ВЗГ ХНУВС