За сприяння благодійного партнерського проєкту «Дітям війни» БО «БФ «SOS ШТАБ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ОБОРОНИ» представники факультетів № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ провели зустріч із учнями Харківської і Донецької областей, які прибули на оздоровлення і психологічну реабілітацію до м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області.

Діти відвідали клас автомобільної підготовки і спеціалізовану навчальну аудиторію. Керівник Автошколи Олександр Марунчак розповів школярам, у яких рідні чи близькі є учасниками бойових дій та отримали інвалідність, що в Автошколі для осіб з інвалідністю ХНУВС можна пройти навчання та отримати посвідчення водія категорії «В». Учням також надали можливість випробувати себе на тренажерах в аудиторії Автошколи.

Члени наукового гуртка кафедри тактичної та спеціальної підготовки ознайомили учнів із макетами різних видів зброї, вибухонебезпечних предметів і боєприпасів, а також екіпіруванням поліцейського під час виконання спеціальних завдань. Курсанти також продемонстрували навички надання першої невідкладної домедичної допомоги, способи зупинки критичної кровотечі та проведення серцево-легеневої реанімації.

Працівниці відділення психологічного забезпечення університету Єлизавета Посна та Олена Васильєва ознайомили молодь із особливостями надання психологічної допомоги дітям, які постраждали від домашнього насильства, булінгу або стали жертвами кримінальних правопорушень.

ВЗГ ХНУВС